понедељак, 24. август 2015.

Visoki savet sudstva - filijala izvršne vlasti

"Nezavisni stručnjaci" iz Visokog saveta sudstva, nisu postupili po disciplinskoj prijavi protiv nedostojnog sudije Višeg suda u Beogradu, Predraga Vasića iz sledećih razloga:

1) Kažu da u disciplinskoj prijavi nisam naznačio svoju adresu, niti da sam prijavu potpisao. Iz priložene slike možete da zaključite da u VSS sede lažovi ili oni koji nisu fukncionalno pismeni. Prvobitnu prijavu koju sam poslao mejlom u skladu sa zakonom su takođe ocenili neurednom, a iz razloga jer u mejlu nema mog svojeručnog potpisa. Zamolio bih "gospodu" iz VSS da mi pošalju mejl sa svojim potpisima da vidimo kako će to da izvedu.

2) Zatim da nisam naveo u koje vreme se dogodio predmetni događaj. "Gospodo" iz VSS ja ne posećujem rođendane prestolonaslednika, a vi biste morali da znate šta sudija kome ste neposredno nadređeni radi i dužni ste da po službenoj dužnosti utvrdite sve bitne činjenice  koje se odnose na nedostojno ponašanje sudija, kao i da pokrenete adekvatan disciplinski postupak protiv sudije koji narušava ugled suda.

3) I na kraju, da nisam dostavio nijedan dokaz koji ukazuje da je sudija Predrag Vasić učinio disciplinski prekršaj. "Gospodo" iz VSS, slika na kojoj je sudija Vasić sa svojom odlukom,  koju je kao rođendanski poklon poklonio licu koje je bilo predlagač u postupku rehabilitacije, a kojim je on rukovodio, je izašla u medijma, te kao takva predstavlja opštepoznatu (notornu) činjenicu koja se posebno ne dokazuje.

S obzirom da sam naveo sve odredbe članova Zakona o sudijama koje je Predrag Vasić, sudija Višeg suda u Beogradu, grubo prekršio, te u disciplinskoj prijavi detaljno objasnio sporan događaj i naveo radnje disciplinskog prekršaja, smatram da VSS kao leglo partijskih piona, namerno i pod uticajem izvršne vlasti, opstruiše i sabotira disciplinski postupak. Sutra ću im uputiti novu prijavu, a o ovoj njihovoj sramoti će biti obavešteni svi mediji, kao i relevantne domaće i inostrane organizacije. Idemo do kraja, dok se pravosuđe ne očisti od nestručnih i nedostojnih.

P.S. Jesam progutao u kucanju jedno slovo u adresi, ali su na koverti imali adresu bez progutanog slova T, te s obzirom da su mi poslali pošiljku na pravu adresu, znači da im je adresa poznata te da istu ne mogu smatrati nepoznatom ili nepostojećom, niti da iz tog razloga prijavu mogu smatrati neurednom. Kako onda kažu da adresa nije naznačena a na istu mi šalju odgovor?


Нема коментара:

Постави коментар